Home / Current Affairs / Latest Current Affairs & GK & Quiz on 12th January 2018

Latest Current Affairs & GK & Quiz on 12th January 2018

1. Who has been ranked first in the latest Gallup international annual survey “Opinion of Global Leaders”?
[A] Angela Merkel
[B] Vladimir Putin
[C] Emmanuel Macron
[D] Narendra Modi


Answer : [C] Emmanuel Macron

2. The 2018 National Youth Day (NYD) is celebrated on which date in India?


[A] January 12

[B] January 11

[C] January 13

[D] January 14

Answer : [A] January 12

3. Which telecom company of India to launch its own cryptocurrency?

[A] Tata DoCoMo
[B] Airtel
[C] Reliance Jio
[D] Idea Cellular

Answer : [C] Reliance Jio

4. Where is the headquarters of the Indira Gandhi Rashtriya Manav Sangrahalaya (IGRMS)?

[A] Lucknow
[B] Bhopal
[C] Delhi
[D] Jaipur

Answer : [B] Bhopal

5. What is the theme of the 22nd National Youth Festival (NYF-2018)?

[A] Youth for United India
[B] Sankalp Se Siddhi
[C] Lakshya ek Disha
[D] Youth for Digital India

Answer : [B] Sankalp Se Siddhi

6. Which committee has been constituted by the Election Commission (EC) to suggest changes to Representation of the People Act in view of social media expansion?

[A] Umesh Sinha committee
[B] N K Singh committee
[C] Pukhraj Kukreja committee
[D] Nilesh Gupta committee

Answer : [A] Umesh Sinha committee 

7. Who has been appointed as the Chef De Mission for the 23rd Winter Olympic Games (WOG-2018) by the Indian Olympic Association (IOA) ?

[A] Dhruv Batra
[B] Abhinav Bindra
[C] Harjinder Singh
[D] Mary Kom

Answer : [C] Harjinder Singh

 8. ISRO has successfully launched Cartosat 2 Series satellite into space from which launch vehicle?

[A] PSLV C-44
[B] PSLV C-42
[C] PSLV C-40
[D] PSLV C-46

Answer : [C] PSLV C-40

9. Which country has granted citizenship to Julian Assange, the founder of WikiLeaks?

[A] United Kingdom
[B] Ecuador
[C] Sweden
[D] South Korea

Answer : [B] Ecuador

10. Who has become the first woman lawyer to be directly promoted as a judge of the Supreme Court (SC)?

[A] Roma Joseph
[B] Sudha Misra
[C] Meenakshi Arora
[D] Indu Malhotra

Answer : [D] Indu Malhotra


Free WordPress Themes - Download High-quality Templates